top of page

Keratine Behandelingen

We willen het allemaal. Dik vol gezond glanzend en stijl haar. Jammer genoeg is niet iedereen gegeven om zo een geweldige coupe te hebben. Toch kan er heel veel gedaan worden om dikker gezonder haar te krijgen. Maar wat dan precies?


Het antwoord is heel simpel. Meer liefde geven aan je haar. Vandaag de dag geven dames veel geld uit aan kleurbehandelingen. Veel dames grijpen makkelijk naar verzorgingsproducten van de drogisterij. Het haar wordt steeds droger, de kleur van het haar vervaagt sneller en het haar begint beetje bij beetje af te breken. Maar hoe komt dit eigenlijk, en wat kan een keratine behandeling toevoegen wat thuis producten niet kunnen?


Wij van House of Bellona zijn ervan overtuigd dat als het haar systematisch verzorgd wordt met goede producten, het haar gezonder wordt. Het is niet altijd belangrijk om dure producten te kopen. Als we goede producten willen aanschaffen is het het belangrijkst om producten aan te schaffen die weinig tot geen parabenen en sulfaten bevatten, geen siliconen en het liefst vegan zijn.

Dat zijn producten die 'schoon' zijn. Het haar kan makkelijk alle werkzame stoffen opnemen zonder extra te beschadigen door chemische stoffen.


Toch kan het zijn dat ondanks goede verzorging de haarkwaliteit achteruit gaat. Stress, hormonale schommelingen (zwangerschap of overgang), te vaak achter elkaar bleken en kleuren en vermoeidheid kan een enorm negatief effect op het haar hebben. Vaak kunnen thuisproducten het probleem niet oplossen. Dit is het moment dat een keratine behandeling wel wonderen voor het haar kan doen.


Maar wat is keratine eigenlijk?

Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De werkzame stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijk haar bestaat namelijk voor 90% uit keratine. De hoeveelheid keratine in je haar slijt onder meer door chemische behandelingen, het toepassen van verkeerde styling producten of haar dat wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen en weersomstandigheden. Keratine behandeling vervangt de verloren proteïne, zodat je haar weer gezond wordt, perfect in model valt en glanst als nooit tevoren.


Steil haar door middel van een keratine behandeling


Een Keratine behandeling vermindert het volume van je haar tot maar liefst 60%. Steil haar is met een keratine behandeling dus eindelijk binnen handbereik! In tegenstelling tot chemische straighteners die je haar beschadigen, is onze natuurlijke keratine behandeling (formaldehyde vrij) de oplossing voor ieder haartype. Naast dat een keratine behandeling het haar voedt, worden de haarschachten tijdens een keratine behandeling uitgerekt. Dit zorg ervoor dat het haar tijdelijk stijler is.


Er zijn ook keratine behandelingen die het haar permanent stijler maken. Dit zijn bijna altijd keratines met formaldehyde. Formaldehyde is een stofje dat in hele kleine hoeveelheden aangemaakt wordt door ons lichaam. In het lichaam is het niet schadelijk, echter is formaldehyde heel schadelijk als het wordt ingeademd.


Van formaldehyde is bekend dat het kanker kan veroorzaken. De kanker van de grootste zorg is kanker van de neus en keel. Wetenschappelijk onderzoek heeft nog niet aangetoond dat een bepaalde mate van blootstelling aan formaldehyde kanker veroorzaakt. Hoe hoger het niveau en hoe langer de blootstelling, hoe groter de kans op het krijgen van kanker. Blootstelling aan formaldehyde zou de kans op het krijgen van kanker kunnen vergroten, zelfs op niveaus die te laag zijn om symptomen te veroorzaken.

Dit is de reden dat wij van House of Bellona geen keratines gebruiken met formaldehyde. De voordelen wegen niet tegen de nadelen op!


Daarnaast is het goed te weten dat het niet altijd goed is een keratine behandeling te doen. Wij van House of Bellona raden 1 tot maximaal 2 week per jaar een keratine behandeling te doen. Het is zeker niet goed de behandeling vaker te doen. Als het haar namelijk teveel proteine bevat, wordt het haar heel erg stug en kan het ook gaan afbreken. Het is daarom heel belangrijk dat je goed deskundig advies krijgt voordat je een keratine behandeling krijgt.


De behandeling

De keratine behandeling ziet er bij House of Bellona als volgt uit. Eerst wordt het haar gewassen. Dit wordt gedaan met een detox shampoo. De haar schubben worden geopend. Het haar kan na het wassen droog en stug aanvoelen omdat de haarschubben niet worden gesloten door middel van een conditioner.

Dit zorgt ervoor dat de keratine dieper in het haar kan trekken. Als het haar gewassen is brengt onze styliste de keratine aan op het haar.

De keratine wordt door middel van een ledlaser het haar in gedrukt.

De Photon Lizze Extreme is uitgerust met de hoogste technologie, die in staat is om spectaculaire resultaten in haarlokken te leveren met de keratine behandeling

De blauwe lichtgolven van 450 nanometer komen inderdaad in direct contact met de haarschubbenlaag, wat zorgt voor duurzamere en spectaculaire resultaten.

Bovendien activeert het rode licht van 600 nanometer de bloedsomloop en versterkt het de haarvezel.

De Photon Extreme heeft een activerend blauw licht voor gebruik tijdens chemische processen: kleuren gladmaken botox neutralisator (na een relaxer) enzovoort.


Het is een stimulans om het resultaat te versterken. Dus als we kleurstoffen maken die de neiging hebben om gemakkelijk te vervagen, zoals rode of bruine kleuren, zal de kleuring nog beter in het haar doordringen en bijgevolg moeilijker vervagen.

Als dit zorgvuldig is gedaan wordt de keratine door middel van hitte (stijltang) in het haar gebrand.

Na de behandeling is het belangrijk om het haar 48 uur niet te wassen. Ook adviseren wij van House of Bellona 10 dagen tot 2 weken het haar niet te kleuren.

Na de keratine behandeling is het niet zomaar klaar. Het is belangrijk dat het haar goed onderhouden wordt. Het wassen van het haar met slechte shampoo's en conditioners kunnen ervoor zorgen dat de keratine sneller uit het haar gaat. Daarnaast heb je veel geld gestoken in een keratine behandeling en is het een goed moment om de goede verzorging door te trekken in de dagelijkse verzorging van het haar!

Probeer het haar niet te vaak te wassen en het haar goed te verzorgen!


Heeft u meer vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact op met ons team. Wij van House of Bellona zijn 7 dagen in de week beschikbaar en hebben 3 koopavonden per week!
56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page