top of page

MICRONEEDLING

Dermapen behandeling

dermapen behandeling

DE VOORDELEN VAN MICRONEEDLING

COLLAGEEN AANMAAK

CELVERNIEUWING

HUIDVERSTEVIGING

collageen aanmaak dermapen behandeling
celvernieuwing dermapen behandeling
huidversteviging dermapen behandeling

Naar mate we ouder worden neemt de collageen aanmaak af.  De huid valt als het ware uit elkaar. De dermapen behandeling activeert collageen en elastine aanmaak waardoor de huid strakker en egaler wordt.

Van microneedling krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de micro needling behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. en minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Serums met hoogwaardige actieve werkstoffen kunnen veel beter in de huid worden opgenomen.

Versteviging van de huid en vermindering reliëf (grove poriën)De bindweefsel cellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd zult u na enkele micro needling behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf (grove poriën) dat ontstaan is door acne littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden. Ook striae zal geleidelijk minder worden door de dermapen behandeling

Hoeveel behandeling zijn er nodig?
 
Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping 3-6 behandelingen elke 2-3 weken

Acne littekens en vergrote poriën 3-6 behandelingen elke 2-3 weken

Littekens 5-9 behandelingen elke 6-7 weken

Striae/ striemen 5-9 behandelingen elke 6-7 weken

SERUMS

Dankzij de gecreëerde microkanalen absorbeert de huid de actieve bestanddelen die de huid diepgaand doordringen. Dankzij microneedling kunnen de actieve bestanddelen uit serums aanzienlijk méér absorberen. Om ongewenste reacties te vermijden, wordt het aanbevolen om serums te gebruiken die speciaal gemaakt werden om samen met de microneedling-techniek te gebruiken. Bij celestetic werd het C-EM-gamma speciaal bedacht en ontworpen om met electroporatie en microneedling te werken. Deze serums hebben een hoge dosis actieve bestanddelen die een aanzienlijk effect op de huid hebben. Elk serum pakt een bijzonder probleem aan. De schoonheidsspecialiste doet een beroep op de zoning- of mapping-methode en gebruikt een verschillend serum naargelang de zone van het gelaat om nóg preciezer in te grijpen.  

20210122-151509.png (1).webp

voor en nazorg

Voor de behandeling 

Het is belangrijk om de huid voor de behandeling zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een te bruine huid of huid met zonnebrand kan niet behandeld worden. Bescherm daarom vanaf tenminste drie weken voor de behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.


De behandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. Ook zal de huidtherapeut een foto van het te behandelen gebied maken. Daarna zal de huidtherapeut (indien nodig) verdovende crème aanbrengen. Als de verdoving voldoende is ingewerkt zal de huidtherapeute deze verwijderen en starten met de behandeling. Doorgaans wordt de behandeling met de Dermicapen niet als pijnlijk ervaren, mede door de (eventueel) aangebrachte verdovende crème. Na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een cool pack en zal er een verzorgende crème en zonnebrand worden aangebracht.


Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Al naar gelang de diepte waarop behandeld wordt kunnen er soms puntbloedingen ontstaan. Dit trekt meestal binnen enkele dagen weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Tevens kan de huid in de eerste week na de behandeling licht schilferen. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. U mag tot 4 uur na de behandeling niks op de huid aanbrengen. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Voorkom tot 48 uur na de behandeling intensief sporten, sauna, heet douchen en zwembaden.

bottom of page