top of page

Be a Bellona

Updated: Mar 25, 2020Wie is nou eigenlijk Bellona? – is de vraag dagelijks. Jullie zijn de Bellona, wij zijn de Bellona. Tenminste, dat willen we allemaal zijn. Bellona is de strijder, de godin van de oorlog. De vrouw die alle balletjes hoog weet te houden. De vrouw waar iedereen naar opkijkt omdat zij alles op orde heeft en keer op keer elke uitdaging aangaat en overwint.


Om het verhaal vanaf het begin te vertellen moeten we terug gaan naar de oud Griekse mythologie. Bellona was de godin van de oorlog, de godin die geassocieerd werd met intelligentie, met strategie, met bescherming, overwinning, communicatie en kracht. Ze zeggen dat degene die Bellona eren, tactvolheid, strategie en gevoel voor effectieve aanpak ontvangen. Aan het begin en het einde van een slagveld, wende alle Romeinse krijgers zich tot Bellona. Zij eerde haar en offerde aan haar en geloofde dat zij dan sterker hun strijd konden voortzetten.


Is dat niet waar wij vrouwen allemaal naar streven? De wekker gaat.. de kinderen gaan alleen niet. Die liggen nog vredig te slapen (jammer genoeg was dat gisteravond heel anders). Je hebt een belangrijke meeting op werk. Je moet de kudde (a.k.a. gezin) in beweging brengen; iedereen voorzien van eten, kleding, en gepoetste tanden èn de wenkbrauwen moeten perfect getekend zijn, oh ja.. en die 3 haren op je kin, die moeten voor de meeting ook nog verdwijnen. Voordat je het weet ben je half op de dag en is het lijstje met ‘TO DOs’ verdrievoudigd. Het lijkt allemaal onmogelijk en als klap op de vuurpijl zit eind van de dag je man thuis op de bank, en wil hij ook nog een beetje genieten van zijn mooie, verzorgde, sexy vrouw.


Na zulke normale, overvolle, chaotisch alledaagse dagen wenden ook wij ons graag tot Bellona en vragen haar; Oh Bellona, laat mij morgen ontwaken van mijn slaap, zonder wallen, rimpels of bikini lijn en zonder een dikke vette uitgroei van 3 cm. Geef mij morgen de kracht om me te scheren en de kudde weer op gang te krijgen. Geef mij moed om morgen weer vol strijdlust de dag te kunnen overwinnen.


Zeg nou eerlijk. Je wordt wakker, je kijkt op je telefoon en ziet dat over anderhalf uur je tentamen begint, daarnaast appt je werkgever je geïrriteerd dat hij zieke heeft en wil dat je vanavond invalt terwijl je ook nog de verjaardag van je oma moet vieren.. dan voelt de strijd van de dag toch echt een stuk minder zwaar als je in de spiegel kijkt je haartjes mooi en gezond zijn, je huid straalt en je de handjes en voetjes mooi gelakt zijn?!


Natuurlijk houden wij allemaal van een uitdaging, het maakt het alleen allemaal een stukje makkelijker als we de uitdaging aangaan in volle ornaat. Who run the world? Girls.. heel mooi verhaal. Tuurlijk wil ik ook vooraan in de linie staan met mijn sexy pakje en veelte perfecte haren. Alleen heten wij geen Beyonce en gaat het vaak fout wanneer wenog even snel onze teennagels lakken door de opening van onze open-teen schoenen om vervolgens gelijk erna in de auto te stappen (wetend dat we al 20 minuten te laat zijn voor het diner van onze schoonouders) en dan zien dat die mooie rode nagellak ook op ons jurkje gesmeerd is...


Dit is nou precies de reden dat wij Bellona’s één keer in de zoveel tijd een bezoekje aan onze tempel moeten brengen. House of Bellona. Dit is de plek waar alle Bellona’s zich terugtrekken om eventjes tot zichzelf te komen. Even geëerd worden. Of dit nou is door een mooie manicure, of door een heerlijke voetmassage. Even stilte, even geen MAMA horen, even geen tetterende partner, even de telefoon niet opnemen, even geen energie en aandacht naar hen…maar JOU! Wij eren jullie, dit is onze missie. Wij richten ons tot jullie, en hopen jullie kracht te geven door jullie lekker in de watten te leggen. Zodat je weer lekker tot jezelf kan komen en weer vol moed ènn mooie teennagels door kan gaan met het leven.

833 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page