top of page
GettyImages-1149061085_hero-1024x575.jpg

IPL

Intense Pulse Lightening, ook wel IPL genoemd, wordt net als laser ingezet om bepaalde huidproblemen, zoals rode, gesprongen vaatjes, couperose, roodheid, pigmentvlekken, acne en ongewenste haargroei te behandelen zonder omliggende huid te beschadigen.

Ontharen

De IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de IPL. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts tien minuten.

HAAR

Terminaal haar is grof, gepigmenteerd haar dat verschillende lengtes kan hebben. Denk aan; oksel, wenkbrauwen, hoofdhaar, snor en baardhaar, okselhaar en schaamhaar, soms lichaamshaar (mannen). Terminaal haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte.

Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien.

Onze IPL heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort (gemiddeld 10 minuten). 

ROODHEID & COUPEROSE

Roodheid in het gezicht door couperose is goed te behandelen met IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het bloed in de vaatjes opgenomen. Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en worden vaatjes vernietigd.

ACNE

Met de IPL laser kunnen vele vormen van acne zeer effectief en veilig behandeld worden. De behandeling met IPL is erop gericht om de bacteriën die acne veroorzaken te bestrijden.

De behandeling tegen acne is  pijnloos. Het hoogenergetisch licht wordt door de huid geabsorbeerd en omgezet in warmte.

Door deze warmte wordt de bacterie P. Acnes bestreden. Deze bacterie is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. De huid zal tot rust komen en de acne en rode gloed zal zienderogen verminderen.

Je krijgt pas te maken met bacteriën wanneer je talgklieren eenmaal verstopt en afgesloten zijn, dus wanneer er acne ontstaat. De bacteriën kunnen geen kant uit, vermenigvuldigen zich en veroorzaken ontstekingsreacties. Door een behandeling met IPL worden niet alleen de bacteriën vernietigd, maar ook wordt de talgproductie gereduceerd. Hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt.

Vrijwel direct na de eerste behandeling zult u het resultaat zien. Om tot het gewenste resultaat te komen is er de mogelijkheid van een kuur.

Sunscreen-1.jpg

Blijf uit de zon

Blijf voor én na de IPL-behandeling minimaal twee weken uit de zon. Ga in die periode ook niet onder de zonnebank. Bescherm je huid goed met factor 30 of hoger.

gettyimages-502910536-1569616149.jpg

Niet epileren of harsen

Vanaf 6 weken voor de behandeling mag u niet epileren of harsen. De haartjes zijn nodig om het haarzakje te bereiken door de IPL flits. Scheren mag wel.

laser.jpg

Tussenperiode

Wanneer de volgende behandeling is licht aan haarcyclus. Een behandeling in het gezicht vindt ongeveer elke 2 of 3 weken plaats, overige behandelingen meestal elke 6 tot 8 weken.

IPL vs. Diode Laser Hair Removal Technology.png

behandelingen

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren.  De lichtflitsen hebben alleen effect bij haren in de groeifase. 

Voor een definitief resultaat zijn meestal circa 8 tot 10 behandelingen nodig.

House of bellona verkoopt pakketten voor het 1 jaar lang onbeperkt IPLen. Deze pakketten zijn opgedeeld in zones. 

Small (S)

kin

bovenlip

wenkbrauw tussenstuk

Medium (M)

nek

oksels

bikinilijn

Large (l)

bovenbenen

onderarmen

bovenarmen

onderbenen

brazilian

extra large (xl)

borst 

hele rug

Pakket deals by bellona

Pakket S

1 S-zone

Pakket M

1 M-zone

2 s-zones

Pakket Large

1 l-zone

1 S-zone + 1 M-zone
 

EXTRA LARGE 

1 l-zone + 1 s zone

2 m-zones 

Pakket XXL

2 L-zones

1 XL-zone + 1 M-zone

3 M-zones

2 M-zones + 1 s-zone

bottom of page