top of page

Het schoonheidsslaapje, tijdens de crisis

Updated: Mar 25, 2020Oke. Laten we even voorop stellen dat het leven tijdens de Corona Crisis nog chaotischer is dan normaal. Eerst was de chaos verspreid over school, werk, sport, thuis.

Nu is het gelokaliseerd. een ware chaos bom IN QUARANTAINE. Iedereen is hutje mutje thuis. En nee, het is geen vakantie. Wie is werkelijk waar in staat de kinderen huiswerk te laten maken, ze na hun schoolactiviteiten rustig te houden, thuis te werken, huis hygiënisch houden , gehydrateerd blijven, niet naar buiten gaan, zorgen dat er genoeg toilet papier op voorraad is, niet hoesten, niet het gezicht aanraken en de handen te blijven wassen?!


Tijd voor jezelf is in deze periode een ware droom. Eind van de dag vragen we ons dan ook af, wat heb ik vandaag eigenlijk voor mezelf gedaan? Wat heb ik gedaan om me gezond en mooi te blijf voelen?


Gelukkig bied elke uitdaging een oplossing. Er is een ding dat we dagelijks altijd zullen blijven doen… slapen! Er is geen enkele verzorgingsmiddel dat zo effectief is voor je schoonheid als een goede nachtrust. Wanneer je gemiddeld acht uur slaap in een nacht, bestaat je nachtrust uit drie fases.

De eerste fase bestaat uit een diepe slaap. Deze fase is de eerste drie uur van onze nachtrust. In deze fase maakt je lichaam de meeste groeihormonen aan. Deze hormonen zijn belangrijk voor het herstellen van je huid en haar. Daarna beland je in de tweede fase. Deze fase wisselt steeds tussen een diepe slaap en oppervlakkige slaap.

In fase twee maak je het meeste melatonine aan. Dit natuurlijke stofje is een hele goede antioxidant en kan de veroudering van je lichaam dus tegengaan. De laatste fase is de cooling down. Dan koelt je huid het meeste af en ontspannen je spieren meer dan in de voorgaande fases.


Een goede nachtrust is belangrijk voor je hele lichaam. Zo krijg je weer meer energie om aan een nieuwe dag te beginnen, maar je zorgt er ook voor dat je lichaam goed kan herstellen.

Tijdens deze fases wordt je lichaam helemaal hersteld, dus ook je huid, haar en nagels. Er zijn dan ook een paar manieren om het herstel een boost te geven om zo de beste versie van jezelf te creëren.


Ik heb mijn favoriete tips en trucs voor het ultieme ‘schoonheidsslaapje’ op een rijtje gezet.

Night mask

Essentieel voor de huid is slapen met een schoon gezicht. S ’Nachts vind er cel vernieuwing plaats. De huid hersteld en vernieuwd zichzelf. Dit kan alleen gebeuren als de huid schoon is en ruimte heeft om te werken i.p.v. zich beschermen tegen vuiligheid. Daarom is het s’avonds schoonmaken van het gezicht erg belangrijk. Als kersje op de taart kan je ook na het reinigen een masker aanbrengen en niet van je gezicht afhalen tot de volgende ochtend. Slapen met een masker klinkt als een ware nachtmerrie. Niemand heeft zin om te slapen met een masker die plakt en afgeeft. Dit klinkt totaal niet praktisch! Toch zijn er ook hydraterende maskers die heel makkelijk intrekken in het gezicht en zorgen voor geen kliederboel. Zelf vind ik de Konopkas Regenerating Face Mask TOP! Allereest is het product spot goedkoop (5.99€), het is vegan, plakt niet en geeft je een gehydrateerde glow als je s ’ochtends wakker wordt. Zonder plakken en kliederboel heerlijk wakker worden met een baby zachte huid. Wie wil dat nou niet?

Talk poeder

Oke, dit lijkt misschien niet een top plan, maar probeer het een keertje uit. Ik ben zeker dat je super blij verrast zult zijn van het resultaat! Het is simpel. Koop talk poeder die je lekker vind ruiken (Zwitsal of een ander baby merk) en strooi een heel klein beetje over je kussen en je bed. Zweet zal geneutraliseerd worden wat zorgt voor een heerlijk comfortabele slaap. Daarnaast word je wakker in een heerlijke geur en droogt van babypoeder je huid niet uit!


Haar Mask

Goed gezond haar is een ware droom voor elke vrouw. We zijn alleen niet altijd even lief voor onze haartjes. Stijlen, föhnen, verven, blonderen.. ons haar heeft echt wel wat te voorduren met ons. Het is daarom belangrijk om je haar eens in de zoveel tijd een beetje te pamperen. Naast lekkere maskertjes zijn er ook andere goede producten die minder centjes kosten en toch je haar goed gezond houden. Neem nou cocosnoot olie. Cocosnoot olie zorgt voor betere hydratatie, minder pluis en een hele mooie glans in de haren. Was je haren voor het naar bed gaan en zorg dat het half droog is. Masseer de olie met je vingertoppen in je haren. Bind je haar vast in een vlecht of een losse knot en jij bent klaar voor je schoonheidsslaapje. Nu je toch thuis zit kan je het eigenlijk ook tot de volgende avond laten intrekken voor een nog beter resultaat!

Aromatherapie

Aromatherapie is een super effectieve manier voor een goede nachtrust. Geuren zoals lavendel kunnen zorgen voor een beter slaappatroon.

In 2005 is er aan de Universiteit van Wesleyan een onderzoek geweest naar de effecten van lavendel. Uit het onderzoek kwam dat lavendel zorgt voor het sneller in slaap vallen en het dieper slapen waardoor je meer energie de volgende dag hebt!


Er zijn een aantal manieren om jezelf een Aromatherapy te geven voor het slapen gaan. Het is belangrijk dat je aroma therapie meer dan 10 minuten duurt. Dit kan gedaan worden door te douchen met een heerlijk aromatische douchegel. Daarnaast zijn geurkaarsjes aansteken voor het slapen gaan ook een goed alternatief. Zelf ben ik een grote fan van het bespuiten van mijn beddengoed met ‘slaap lekker’ aroma’s. Primark, Rituals en Kol’s hebben heerlijke, maar ook Trekpleister Douglas en Kruidvat hebben goede huissprays.

Als laatst zijn de aroma diffusers ook een goede manier om jezelf aroma therapie te geven. Naast de aroma zorgt een diffuser ook voor een betere luchtvochtigheid en dus een betere hydratatie! Bij de Action zijn heel veel lekkere geurtjes voor het slapen gaan te koop en is de diffuser lekker goedkoop. Wil je jezelf wat meer verwennen? Kijk dan bij de tuincentrum, die heeft vaak ook lekkere geurtjes staan!

Water

Deze tip is simpel maar misschien een van de beste tips voor een goede nachtrust; water. Water is super gezond, dat weten we allemaal. Nou snap ik dat in deze choas een wijntje overdag een veel beter idee lijkt.. en ook daar ben ik het totaal mee eens! Toch is het belangrijk nog even 1 a 2 glazen water of thee voor het slapen gaan te drinken. Water helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren en gezond en sterk te blijven. Door water te drinken verhoog je metabolisme en verbrand je daardoor net wat meer calorieën tijdens het slapen.


Zijde kussensloop

Een goede kussensloop is 'key' voor mooie haren en een stralende huid! Zijde bestaat voor 100% uit eiwitvezels. Dit zorgt ervoor dat onze huid en haar gevoed worden tijdens de aanraking. Zijde kussenslopen verminderen (slaap)rimpels, verminderen gespleten haarpunten, geven minder kroes en pluis, het vermindert eczeem, helpt tegen allergieën en astma en helpt herstel bij een beschadigde huid. MAAR let op, en dit is heel belangrijk. Al deze fantastische voordelen werken alleen bij een zijden kussensloop. En zijde is een grondstof, net als katoen, linnen, hennep, ramie. Zijde is geen satijn! Satijn is een binding, net als een keperbinding (twill) of linnenbinding. Dit is dus een manier van weven en niet de grondstof zelf. Katoen satijn, of polyester satijn helpt dus helemaal niks voor je haar en huid!


51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page